Natives 1929


Denne artikel vil modsige nogle af de andre artikler som findes på Reddigselv.dk Den vil også modsige andre nye opdagelser angående kost i dag. Den er baseret på Dr. Weston A. Prices opdagelser hos de indfødtes kost og helbred i årene op til år 1939.

Dr. Weston har skrevet bogen "Nutrients and physical degeneration", den første udgivelse var i 1939. Det der er beskrevet i denne bog er ganske enkelt noget vi bør se nærmere på. Dr. Weston har rejst rundt i verden i næsten 10år, og undersøgt adskillige indianers kost, og set på deres knoglestruktur, helbredstilstande, lidelser, og især deres tænder fordi netop deres tandopbygning og eller tandforfald afslører henholdsvis hvilken kost de har spist, for at opnå deres overlegne sundhed modsat den moderne verden, og eller vigtige mangler i kosten som forårsagede lidelser hos dem. Men de indfødte blev først alvorligt syge da de kom i kontakt med den hvide mands kost, som faktisk ikke mindre end destruerede de indfødte med lidelser og dødelige sygdomme, som direkte mangel på næringsstoffer. Det var en rejse i jagten på viden fra de indfødtes kost, for det optimale helbred til den moderne verden.

Modsiger moderne "sund" forskning
Det som Dr. Weston kommer frem til ved at undersøge de rigtig mange forskellige kulturer blandt indianere, er at deres kost var anderledes end den moderne kost, og at de var langt sundere end den moderne befolkning dengang i 1939.

De indfødtes kost
Hele korn, rug og havre, hel hvede og rugbrød, hvede og havre-korn, havre-kage, komælk og ost, mad fra havet; alle fisk, østers og andre skaldyr fra både fersk og saltvand er rige på mineraler og er en af de bedste fødevarer man kan spise. Æg, kød, grøntsager, også kogte grøntsager da det menes at rå grøntsager ikke er så lette at optage mineraler fra, kogte linser som en suppe er rigtig godt, de bedste kogte grøntsager er; blomkål, rosenkål, asparges og celeri, salat er den bedste rå grøntsag. Et godt morgenmåltid kan være at bruge kogte korn fra friske hveder og havre, som skal spises med mælk (idag "sødmælk"), med evt. meget lidt sukker til smagen, dette skal efterfølges af et eller to glas mælk. Nybagte hele hvedemuffins med ægte Juni smør er et rigtig godt måltid rig på vitaminer og mineraler. Som alle kan se så er den moderne verden i dag allerede begyndt at spise denne type kost som de indfødte spiste dengang. Bortset fra vi idag fortælles at mælk, ost og kød giver knogleskørhed og mættet fedt især fra dyr føre til forhøjet kolesterol og fedme, og det er måske ikke helt korrekt alligevel, det er nok nærmere mangel på vitaminer, mineraler og umættet fedt der er årsagen til det.

Lige omvendt med mættet og animalsk fedt
Udfra kliniske forsøg viser det sig, at de mennesker der skære ned på animalsk og mættet fedt, faktisk har større risiko for at få hjerteanfald, end dem der spiser kød og drikker komælk. Det der er farligt er indtag af sukker og stivelse. En lav-fedt / kolesterol-fattig kost fører til lavere risiko for hjerteanfald, kan sammenlignes med; At drikke meget vand giver diabetes(sukkersyge). Fordi hvis man urinere ofte er det tegn på diabetes, og det kan lidelsen diabetes ikke alene diagnoseres fra. Men det er den metode der blev brugt til at konkludere at mættet og animalsk fedt og højt kolesterol føre til hjerteanfald. Det er ikke korrekt.

Skummet mælk er farligt, sødmælk er sundt
Husk igen at det anbefales IKKE at drikke mælk under et måltid, men efter måltidet, og gerne imellem måltiderne, og at skummetmælk ingen værdi har som ernæring, da det er skimmet for fedt, så nu kan fedtopløselige vitaminer som A, D, E, K ikke optages, og det resulterer i at Calcium og andre mineraler heller ikke kan optages, som er ganske farligt for helbredet. Sødmælk har stadig sit originale fedtindhold, og er derfor at anbefale som den mælk der skal bruges i kosten.

En kost til den syrlige side er sundt !
Bogen Dr. Weston har skrevet er som sagt et gen-print af flere tidligere udgivelser hvoraf den første er skrevet i 1939, og allerede her var der kendskab til syre/base balance i kroppen, men dengang kaldtes det en teori. Men det mystiske er vi idag i den moderne verden fortælles at det er vigtigt at have et lettere basisk miljø i kroppen, og spise en kost der er mest basedannende. Dr. Weston har faktisk dokumenteret at samtlige indfødte, som havde en god knoglestruktur, gode tænder og et super immunforsvar, altså levede af en kost til den syredannende side, altså stik modsat af hvad der anbefales idag !, Hvilket stiller nogle seriøse spørgsmål til hvad der egentlig er sundt !

Dog er vitaminer, mineraler og umættede fedtsyrer de elementer mennesker SKAL bruge for at være have en sund og rask krop. Det er så med at finde en kost der faktisk tillader at kroppen optager disse næringsstoffer, og her bliver det meget individuelt. Nogen har brug for større fedt-indtag i kosten end andre. Derfor må hver enkelt gøre op med sig selv hvad der føles rigtigt i kroppen, og evt. få målt om de næringsstoffer man indtager faktisk bliver optaget eller ej.

Vitaminer, mineraler skal hentes indenfor kalorie-grænsen
Ifølge Dr. Weston skal mennesker have max. 2000-3000 kalorier om dagen for at fungere optimalt. Men allerede i 1939 indeholdt maden for få vitaminer og mineraler, så for at få den daglige nødvendige mængde af Fosfor (2000mg) og Calcium (1000-1500mg), så skulle kosten op på 13.300 kalorier hvilket er alt for meget, og derfor har den moderne verden lidt af både Fosfor og Calcium mangel, og det har medført en masse lidelser hos de moderne mennesker igennem tiden, som får alt for mange kalorier inden mængden af vitaminer og mineraler er opnået.

Komælk, ost, hele korn og fisk er god kost !
Dr. Weston skriver at ægte naturlig komælk er en af de bedste enkelte næringstofkilder, hvis koen altså har gået frit og spist naturligt græs, da man fra denne mælk hurtigt får de mest vigtige mineraler, vitaminer og proteiner i forhold til mængden af kalorier. Ost er også godt. Men han siger også man samtidig skal sørge for at få alle vitaminer og alle mineraler indenfor kaloriegrænsen på max. 3000 kalorier om dagen. Især vitaminer er vigtige da de er med til at optage og bruge mineralerne. Han anbefaler også at skifte hvid mel ud med hele korn og spise ca. 350gram fisk om dagen, og herigennem få de også livsnødvendige umættede fedtsyrer; Omega 3,6 og EPA, EHA. Calcium kan sagtens optages fra sødmælk

Det beskrives at Fosfor er meget vigtigt, og at Calcium sagtens kan optages selvom det er i mindre mængder end Fosfor, og endda fra komælk så længe den indeholder de stoffer der normalt er i mælk (vitaminer og andre mineraler, enzymer mm.), noget der modsiger anden forskning i dag, men det er fordi komælk i dag bliver pasteuriseret for at dræbe bakterier, og denne proces ødelægger netop de næringsstoffer der skal til for at optage Calcium og andre mineraler fra mælken, og istedet forårsager mælken nu en syredannende funktion i kroppen som tager Calcium fra knoglerne, det samme gælder for alle andre madvarer der er pasteuriseret. Derfor kan man evt. tilsætte Livs Energi Maxi til mælken, et flydende kosttilskud der indeholder alle vitaminer og mineraler i naturlig form. 

Dr. Weston mener at grunden til at Calcium ikke optages, er mangel på de fedtopløselige vitaminer A, E, D og K, som bekræftes af beskrivelsen af den i dag frygtede men misforståede kolesterol, som netop er meget vigtigt for at kunne optage fedtopløselige vitaminer, hvis de altså findes i kosten.


Kun få typer mad kan sikre optagelse af de fedtopløselige vitaminer
Alt fra havet som f.eks. fisk hvad enten det er af fersk eller saltvands oprindelse, mælk, ost og smør lavet af komælk fra køer som har gået på hurtig-groende grønt ungt græs, især smør lavet i Juni er godt fordi det er mere rig på vitaminer og mineraler. Det går som sagt helt galt med skummetmælk, fordi det næsten ingen fedt har tilbage, og derfor har det ingen næringsværdi for mennesker eller dyr. Det er især af stor vigtighed ikke at drikke mælk under et måltid, men først EFTER måltidet, og gerne imellem måltiderne.


Meget stor mangel på næringsstoffer i moderne kost i dag
I dag ved vi at vores mad er meget lav på mineraler og vitaminer, det kan man selv se på disse databaser:

- www.foodcomp.dk, som er DTU, Danmarks Fødevareinstituttet.

- U.S.D.A. (United States Departement of Agriculture)

På disse sider kan du indtaste et bestemt stykke mad "eks. æg", og se hvad det indeholder af næringsstoffer, og det vil kunne ses at det er nødvendigt med gode kosttilskud for at opretholde en sund krop. Jeg har beskrevet kosttilskud på denne side: klik her

Alle mennesker er individuelle, nogle kan lide ost andre kan ikke, nogle drikke mælk andre gør ikke, nogle er vegetare andre er veganere, mange andre spiser hvad de har lyst til, men én ting er vigtigt for dem alle:

Mangel på mineraler = hurtigere ældning og degenerering af kroppen = lidelse og sygdom

Alle menneskers fysiske krop behøver livets byggesten (mineraler) for at opretholde et sundt helbred. Den fysiske krop er ganske stærk og nedbrydes ikke lige fra dag til dag, men hvert 7ende år udskiftes alle celler, og de foregående 7års kost har en indflydelse på hvordan cellerne er kopieret, og ved mangel på byggesten (mineraler) undervejs må slidte "genbrugsmaterialer" benyttes til de nye celler, og denne process kaldes ældning. Noget der sker hurtigt ved mangel på mineraler. Derfor er det meget vigtigt for dig som menneske at behandle din krop ordentligt, og allerede nu gøre det bedste du kan, for at din krop får og optager de livsnødvendige mineraler.


En mulig kombination for at optage alle næringsstoffer i kroppen 
Ved at sammenholde Dr. Westons viden, sammen med den anden viden i dag, kan man tilsætte de manglende næringstoffer til sin pasteuriserede sødmælk med f.eks. et godt flydende kosttilskud som Livs Energi Maxi, da det større naturlige fedtindhold i mælken er med til at optage alle de fedtopløselige vitaminer fra kosttilskuddet, og nu optages al den nødvendige Fosfor, Calcium, alle andre mineraler og vitaminer fra både kosttilskuddet og mælken. 

Husk at få umættede fedtsyrer fra fisk, eller evt. Udos Choice (Omega olie blanding), sammen med et måltid, og husk nu; drik først din nye vitamin-sødmælk efter måltidet, eller mellem måltiderne.

Blodtyper
Men i alt dette er der også forskningen om blodtyper som klart viser at faktisk kun blodtype B kan tåle mejeriprodukter som komælk, ost mm. Så hvis du vil prøve at leve efter Dr. Weston Prices råd, så vil jeg anbefale du hellere lever efter din blodtype. Men det er op til dig selv.

En mulig fremtid
En dag kommer hvor mennesker får genoprettet naturen, og kosten igen vil indeholde alle livsnødvendige mineraler, vitaminer, og kosttilskud vil være overflødigt, men den dag er bestemt ikke kommet endnu, med de mange industrier som forsat ødelægger naturen. Bestem selv hvad du vil med dit liv, din krop, men herfra er du ihvertfald informeret bredt, så du selv kan vælge hvordan du vil leve for at være sund og rask længe.

Kilde

"Nutrients and physical degeneration" af Dr. Weston A. Price 1939

comments
November 23, 2016
Support others J. Viktor Fraust

Støt Dansk dyreværn

Dansk dyreværn operere udelukkende på donationer fra godhjertede mennesker. Dansk dyreværn er et sted hvor dyr behandles godt, mens de venter på at få et nyt godt hjem, måske hos dig? "Vi har selv to dejlige katte fra Dansk Dyreværns hjem. Jeg har besøgt…
January 10, 2017
Default Image
Nyttig viden J. Viktor Fraust

KOL kan afhjælpes med vitaminer og andre naturlige midler

A web page that points a browser to a different page after 2 seconds Artiklen er baseret på data fra medicinske databaser, se venligst "kilder;" i bunden af denne artikel. Omkring halvdelen af KOL-tilfælde er primært forårsaget eller aktiveret af bakterie…

Ny videnskab; Kunstige sødemidler fører til psykiske lidelser

Feb 11, 2017 313478
Default Image
Redirection to Reddigselv.dk Længe har vi hørt hvor farlige kunstige sødemidler er. Nu er…

Velkommen

Nov 10, 2016 260158
Default Image
Redirection to Reddigselv.dk Velkommen til Reddigselv.dk. Her finder du relevante og…

Vorter kan fjernes naturligt, uden kirurgi

Dec 06, 2016 228104
Vorter (verruca vulgaris) fjernes ofte kirurgisk, men der findes faktisk flere naturlige…

Kolloid sølv dræber kræftceller på 5 timer

Oct 13, 2016 226562
Default Image
A web page that points a browser to a different page after 2 seconds I 2004 virkede…

Sølv-behandling kan gendanne hele lemmer, organer og nervebaner

Dec 12, 2016 223181
Dette er nok en af de mest interessante artikler vi nogensinde har skrevet. Via en simpel…

Koldsved og nattesved er typisk mangel på et bestemt vitamin, uanset din alder

Feb 14, 2017 223031
Default Image
A web page that points a browser to a different page after 2 seconds Overgangsalder,…

Alvorligt; Kosmisk radioaktiv stråling steget 20% globalt

Nov 24, 2016 219534
Default Image
Redirection to Reddigselv.dk Øget risiko for kræft, cellenedbrydende lidelser og øget…

Kontroversielt; Radongas kan være livsforlængende

Nov 29, 2016 218823
Default Image
Redirection to Reddigselv.dk Kommuner advarer om radon fra undergrunden er farligt for…
Default Image
September 24, 2018

Sukker kan forlænge livet

in Nyttig viden by J. Viktor Fraust
Redirection to Reddigselv.dk Sukker er glukose som er med til at bremse det genetiske ur og dermed forlænge livet, men det kommer an på en række faktorer hvor meget sukker man skal have. Det er vigtigt at fortælle at kroppen selv danner glukose ud fra kosten…

Denne webside bruger cookies for at fungere korrekt. Ved at lukke denne boks godkender du vores persondatapolitik vedrørende brugen af cookies. Læs mere om vores persondatapolitik klik her
This website uses cookies stored on your computer to function correctly. By closing this boks you agree to our personal data politics concerning cookies. Read more about our personal data politics click here

t