Madlavning


Mange snakker om gentisk arvelige sygdomme, hvilket er meget bekvemt for så kan man give en given lidelse skylden til noget andet end en selv. Det er nok nærmere arvelige levestile der er årsag til de samme lidelser som ens mor og far.

Her holder vi det til en slags arvelig levestil nemlig madlavning, som er meget arvelig.

Den måde mor eller far lavede mad på, har man nemt ved at huske og benytte i sin egen madlavning. Stegning er noget næsten alle unge mennesker i dag benytter når de flytter hjemmefra, og det er måske også pga. TV shows med smarte kokke, med gedeskæg og andre sjove ting, der steger stort set alt mad, alt skal steges, lækkert ser det ud, men er det nu også det

Fakta
Alt kogt og stegt mad er syredannende i kroppen, hvilket kan være skadeligt hvis der ikke tilsættes en passende mængde basedannende mad. Desuden er stegning ved temperatur over 150 grader celsius med til at øge risiko for kræft med hele 462%. 

Næringsstoffer i mad din krop skal bruge
I alt frisk mad findes der; enzymer, proteiner vitaminer, mineraler, umættede fedtsyrer som Omega 3 og 6 og mange flere. Grøntsager indeholder B-vitaminer, enzymer, mineraler, og endda umættede fedtsyrer mm., som din krop skal bruge for at kunne fordøje maden ordentligt og opretholde et godt stærkt immunforsvar for at holde dig rask i al den tid du skal være her. Disse levende organismer tåler temperature op til 30-40 grader celsius. Højere temperatur dræber dem og kommer temperaturen over 150 grader dør evt. umættede fedtsyrer i maden, og til sidst er der kun mineraler tilbage.

Stegning har ofte meget høj temperatur
Når jeg ser unge mennesker og endda kokke på TV stege deres mad, så er det klart for enhver at temperaturen er meget højere end 40-150 grader. Når man steger mad der indeholder umættede fedtsyrer bliver disse omdannet til transmutagene fedtsyrer, som betyder kræftfremkaldende.

Disse transmutagene fedtsyrer kommer også med i stegeosen, og alt stegeosen kommer i kontakt med bliver også transmutagen, derfor er det også farligt at indånde luft med stegeos i, som ofte resultere i lungekræft. Pludselig ser det ikke så godt ud for grillmad om sommeren. Ofte kan man også lugte det i hele huset når der har været stegt mad, og på nogle ,ofte unge udeboende med køkken tæt på entreen, kan man også lugte stegt mados på deres tøj i lang tid.

"Men jeg steger kun i en olie lavet til stegning !"

Lad os lige slå fast at umættede fedtsyrer er sunde og kendes populært i dag som; Omega 3 og Omega 6.

Jeg har set et velkendt stegeprodukt på gul flaske, hvor på der stort står "Omega 3" på. Ja jeg fanger godt forretningskonceptet, men stegning og Omega 3, kan være mere farligt end man tror, og Omega 3 får du næsten med garanti intet af efter stegning;

Jeg er blevet spurgt ofte om hvilken olie der er god at stege i, mit svar er; "lad vær med at stege din mad hvis du vil være rask"

Det er ikke så meget olien man bør fokusere på, for nogle olier består kun af mættede fedtsyrer, derfor tager de ikke skade, men det gør maden du steger i olierne, og disse olier hverken sænker temperaturen eller beskytter madens umættede fedtsyrer på nogen måde.

Konklusion; stegning dræber næsten alle næringsstoffer i maden, uanset om man har en olie god at stege i, og er farlig for helbredet og omgivelserne inkl. kokken. Desuden skabes der transmutagene fedtsyrer som er stærke frie radikaler som inde i kroppen vil søge at destruere celler og DNA, og det skaber hurtigt lidelser.

Indtag af stegt mad over længere perioder kan være årsag til;
oxidering (iltning) af kroppen, som fører til leverpletter først inde i kroppen på alle organer, herefter på huden hvor de nu bliver synlige som mørke brune pletter, herefter er stadiet nået til udvikling af alle former for kræft. Én leverplet på huden, så har man tusindvis af leverpletter på alle organer i kroppen inkl. hjernen. Det gode er, man blot begynder at spise sundt, og holder sig fra stegt mad, så forsvinder leverpletterne igen.


Alternativ til stegning
Brug ovnen;

- Varm f.eks. kød i ovnen ved Maks 150 grader celsius i Ca. 30 minutter.

Kyllingkød vil smage fantastisk, saftigt og sundt, når kun opvarmet i ovnen ved 130 grader celsius i 30 minutter.

En hel bradepande fuld af hakkebøffer kan laves på blot en halv time i ovnen, helt uden at svine hele køkken og luft til.

"Snart begynder man at overveje om man overhovedet har brug for en emhætte længere "

Lige netop kyllingkød stoppes der nu lage i, så er der beskrevet bag på pakken; at det er for at holde saftigheden på kødet når det steges, tja, men hvad indeholder deres lage ?, det står der ikke meget om !, og hvis man ikke steger alligevel så undgå den slags "tricks". Køb frisk kød hver dag, og om muligt et sted fra hvor dyrene, som er slagtet, har haft et godt glad liv.

Hvis man absolut vil stege
Kineserne er klar over det med at høj temperatur ødelægger maden, så her er et godt gammelt råd fra dem;

- Kom vand i din stegepande, og varm forsigtigt op til lige der hvor vandet kun lige koger, hold den temperatur, dette sikre at temperaturen kun er Ca. 100 grader, nu kan du sikkert stege din mad, og et godt råd er at bruge koldpresset økologisk Jomfru kokosolie.

Gode råd
At spise grøntsager og frugt først ved et måltid er at foretække, fordi de indholder enzymer og i tilfælde b-vitaminer mm. som skal bruges til fordøjelse af andet mad som f.eks. kød. 

Enzymer og b-vitaminer dør ved frysning og kogning, en let opvarmning til Maks 40 grader celsius af grøntsager kan muligvis accepteres. Så den med bedstemor altid kogte grøntsagerne skal op til overvejelse.

Margariner er yderst skadelige
Dette gælder også produkter som er fremstillet på en så hård måde.

Margarine er yderst farligt da det udelukkende består af mættede og i tilfælde transmutagene fedtsyre.

Brug smør eller frisk olie som koldpresset Jomfru oliven olie, hørfrø olie, sesam olie mm. Dyb brødet i det, eller smør din mad med det, men HUSK olier skal være friske fra et mørkt koldt sted.

Så hvis du laver din madpakke og den ligger længe før du spiser, skal du IKKE bruge olier smurt på, da olien for længst vil være harsk og mutagen pga. ilten.

Grillmad meget skadeligt for helbredet
Når man smider sin saftige godt marinerede bøf op på grillen drypper der altid noget ned på kulene, og røgen herved er mutagen og sætter sig i alt andet mad på grillen, og indåndes røgen kommer det transmutagne i lungerne, hvilket hyppigt har forårsaget kræft hos bl.a. kokke.

Ofte kommer flammer også i forbindelse med maden på grillen, hvilket forårsager alt for høje temperaturer for maden og især kød som nu danner kræftfremkaldende tjærestoffer (PAH), hvilket også gælder for røgede madvarer, der kan optage tjærestofferne under tilberedningen. Undgå altid at spise brændt kød, og røget mad.

Grilling af mad er populært, men desværre meget skadeligt for helbredet.

Om plante-olier
Dine olier skal alle være koldpresset, og have været opbevaret koldt og mørkt, og bør indtages relativt hurtigt efter de kommer ud af flasken, for olier som f.eks. Jomfru oliven bliver hurtigt transmutagene og harske når de kommer i forbindelse med ilt, lys og varme over 150 grader celsius og dermed meget farlige at indtage.

Ordet "Mutagen" betyder "mutere gener" som kan lede til kræft.

comments
November 23, 2016
Support others J. Viktor Fraust

Støt Dansk dyreværn

Dansk dyreværn operere udelukkende på donationer fra godhjertede mennesker. Dansk dyreværn er et sted hvor dyr behandles godt, mens de venter på at få et nyt godt hjem, måske hos dig? "Vi har selv to dejlige katte fra Dansk Dyreværns hjem. Jeg har besøgt…
January 10, 2017
Default Image
Nyttig viden J. Viktor Fraust

KOL kan afhjælpes med vitaminer og andre naturlige midler

A web page that points a browser to a different page after 2 seconds Artiklen er baseret på data fra medicinske databaser, se venligst "kilder;" i bunden af denne artikel. Omkring halvdelen af KOL-tilfælde er primært forårsaget eller aktiveret af bakterie…

Ny videnskab; Kunstige sødemidler fører til psykiske lidelser

Feb 11, 2017 247610
Default Image
Redirection to Reddigselv.dk Længe har vi hørt hvor farlige kunstige sødemidler er. Nu er…

Velkommen

Nov 10, 2016 216461
Default Image
Redirection to Reddigselv.dk Velkommen til Reddigselv.dk. Her finder du relevante og…

Kolloid sølv dræber kræftceller på 5 timer

Oct 13, 2016 162067
Default Image
A web page that points a browser to a different page after 2 seconds I 2004 virkede…

Vorter kan fjernes naturligt, uden kirurgi

Dec 06, 2016 159270
Vorter (verruca vulgaris) fjernes ofte kirurgisk, men der findes faktisk flere naturlige…

Sølv-behandling kan gendanne hele lemmer, organer og nervebaner

Dec 12, 2016 155099
Dette er nok en af de mest interessante artikler vi nogensinde har skrevet. Via en simpel…

Alvorligt; Kosmisk radioaktiv stråling steget 20% globalt

Nov 24, 2016 155015
Default Image
Redirection to Reddigselv.dk Øget risiko for kræft, cellenedbrydende lidelser og øget…

Kontroversielt; Radongas kan være livsforlængende

Nov 29, 2016 154530
Default Image
Redirection to Reddigselv.dk Kommuner advarer om radon fra undergrunden er farligt for…

Koldsved og nattesved er typisk mangel på et bestemt vitamin, uanset din alder

Feb 14, 2017 154465
Default Image
A web page that points a browser to a different page after 2 seconds Overgangsalder,…
Default Image
September 24, 2018

Sukker kan forlænge livet

in Nyttig viden by J. Viktor Fraust
Redirection to Reddigselv.dk Sukker er glukose som er med til at bremse det genetiske ur og dermed forlænge livet, men det kommer an på en række faktorer hvor meget sukker man skal have. Det er vigtigt at fortælle at kroppen selv danner glukose ud fra kosten…

Denne webside bruger cookies for at fungere korrekt. Ved at lukke denne boks godkender du vores persondatapolitik vedrørende brugen af cookies. Læs mere om vores persondatapolitik klik her
This website uses cookies stored on your computer to function correctly. By closing this boks you agree to our personal data politics concerning cookies. Read more about our personal data politics click here

t