Astma kan afhjælpes med naturlige metoder

Redirection to Reddigselv.dk

Mange lider af astma i en eller anden grad. Traditionel medicinsk behandling omfatter syntetisk medicin. Faktisk er der mange naturlige årsager til astma, og derfor også mange naturlige løsninger som komme astma til livs. 

Ingen tvivl om de medicinske løsninger har reddet mange med astma, og denne artikel er IKKE ment at erstatte astmamedicin, men give indsigt i naturlige årsager til astma, og løsningsforslag til at komme af med astma naturligt og dermed blive fri af eventuel astmamedicin.

Det er værd at prøve disse råd istedet for at afvise dem, blot fordi en læge måske afviser dem. Læger i Danmark viser nemlig meget lidt interesse i ny forskning, ja og desværre også gammel forskning som denne artikel er baseret på.
Venligst bemærk de medicinske journalkilder i bunden af artiklen.

Hvad er astma?
Astma beskrives ofte som en kronisk betændelsestilstand i luftvejene. Astma er også kendt som forhindringer i luftvejene, spasmer i vævet i luftvejevæggene. Astma kan også være forbundet med allergier.

Astma giver ofte åndenød, hoste, trykken i brystet og svært ved at trække vejret.

Traditionel lægebehandling er ofte symptombehandling som egentlig ikke løser årsagen eller helbreder astma.

Patienter med svær akut astma er ofte dehydreret pga. dårlig oral indtagelse af væske og øget følelsesløs væskeudledning”
- Oversat fra en Medicinsk Database PubMed (*77)

Væskemangel (dehydreret)
Hver gang man trækker vejret udånder man en smule væske fra kroppen. Væske er overordentligt vigtigt for kroppens funktioner. Væske (vand) er det mest vigtige næringsstof af alle for at kroppen kan fungere korrekt.

Bemærk, man kan være op til 60% dehydreret FØR man mærker tørst.

Når astmasymptomerne sætter ind er det meget ofte i forbindelse med væskemangel i kroppen. Kroppen forsøger derfor at holde den sidste væske tilbage i kroppen ved at nedbringe væsketabet, heriblandt luftevejene som indsnævres eller lign.

En simpel løsning ved astma-symptomer;

 1. Spis to grove saltkorn, helst himalayasalt (rigtig naturligt salt).
 2. Drik et glas vand (240ml)

Denne simple løsning har hjulpet mange astmapatienter.

Kroppen kan f.eks. miste væske ved;

 • Omgivende luft som er for tør
 • Overdrevet svedproduktion (kan være psykisk)
 • Overdrevet vejtrækning (kan være psykisk)
 • Overdrevet motion, som f.eks. øger væskeudledning gennem øget vejrtrækning og sved.

Babyer
Selv små babyer kan lide af væskemangel, og endda af psykiske påvirkninger, selvom man ikke rigtig kan tale med små babyer om sådan.

Babyer kan også sagtens mangle et eller flere næringsstoffer, af flere årsager; enten er næringsstofferne ikke i modermælken fordi mor mangler næringsstoffer, eller babyen ikke optager næringsstofferne, eller at moderen ikke optager næringsstofferne ofte pga forkert og eller mangelfuld kost. Fødevareallergi er noget de fleste har uden at vide det. Fødevareallergi fører til mangel på optagelse af næringsstoffer. Læs videre og lær mere om det.

Zoneterapi
Zoneterapi er mere end 20.000 år gammel videnskab, og er illustreret på de gamle pyramiders vægge. I 1920 opdagede amerikanerne at zoneterapi havde stor effekt i kroppen. I 1970 kom zoneterapi til Danmark, og senere blev det dokumenteret på dansk hospital at zoneterapi også var effektiv smertestillende ved fødsel. Trods det er zoneterapi stadig undertrykket i Danmark af bl.a. lægevidenskaben som er stædigt konservativt og blind for at inkludere naturlige metoder til helbredelse, trods metoderne er bevist i medicinske journaler.

 • På svømmehuden mellem 2. og 3. tå på begge fødder (storetå er 1. osv.) er der et punkt også kaldet "astma-punktet". Ved anfald kan man med sine fingre massagere eller holde et fast tryk på dette punkt for at lindre astmaanfaldet.

Iøvrigt bør man ofte trykke sine fødder igennem ofte, systematisk på hele undersiden, yder og inderside og ovenpå. Hvis der er ømme punkter kan man med fordel massagere dem.

Hele kroppen er afspejlet som hel enhed under fødderne. Venstre del af kroppen på venstre fod, og højre side under højre fod. Har man et problem i kroppen kan det føles som ømhed under fødderne i det relative punkt.

Nyrefejl, eller nedsat nyrefunktion
Astma lidelsen er hyppigt forbundet med fejl i nyrerne. Netop nyrene spiller en vigtig rolle med væskebalancen i kroppen, derfor kan fejl i nyrerne, eller mangel på næringsstoffer som nyrerne skal bruge, direkte være årsagen til astma. 

Nyrerne skal især bruge væske for at kunne rense kroppen for giftige- og rest-stoffer. Manglende tilstrækkelig væske i kroppen, vil føre til mangel på rensning af kroppens blod m.fl. hvilket bl.a. kan føre til betændelse i kroppen, og nedbrydning af bl.a. nyrernes funktion.

"Nyrerne er meget påvirkelige af psykiske belastninger"
- Zoneterapi, Jørgen Frydenlund

Nyrernes funktion bliver let svækket i en person som har mistet sin selvtillid, eller har andre psykiske belastninger. Derfor bør man også lede efter at løse sådanne udfordringer.

 • Nyrerne kan massageres igennem zoneterapi ved at massagere Ca. lige i midten under begge fødder, en fod af gangen. Er der problemer med nyrene kan det føles som ømhed ved dette punkt under foden. Eventuelt google "zoneterapi punkter fod", så er der illustrationer af trykpunkter under fødderne.

Psykiske faktorer spiller en stor rolle i astma
Det hjælper ikke noget at afvise psykiske faktorer som at være årsag til astma. 

Har dit barn astma, bør du bestemt undersøge om barnet er tilfreds både tryghedsmæssigt, følelsesmæssigt og viljemæssigt. Kosten skal være korrekt også i forhold til fødevareallergier som bestemt kan spille en stor rolle i alle lidelser.

Sådan kan sindet påvirke den fysiske krop
Hold nu tungen lige i munden, og følg med her, dette er guldkorn om hvordan psyken har forbindelse og direkte effekt i den fysiske krop;

Kroppen er meget styret af sindets psykiske tilstand. Kroppen er opvarmet af 37 grader varmt blod. Så længe blodkar er normalt udvidede alle steder i kroppen vil kroppen være meget tæt på 37 grader varm. Omgivende temperatur er ofte lavere end 37 grader, og er en kontant modpart som vil søge at nedkøle kroppen.

Blodkar kan sammentrækkes eller udvides, alt efter sindets og kroppens kommandoer. 

Et område med sammentrukket blodkar vil IKKE få leveret nok blod, til at kunne holde kroppen 37 grader varm og kroppens område nedkøles af omgivende temperatur. Nøjagtig som med en radiator og termostaten.

Væske i kroppen er også rundt om alle nerveceller. Væske udvider sig når nedkølet blot en smule og kan presse, og skade nerveceller.

Kønsorgan-området i kroppen, også kendt som ”Rod-chakra” styre bl.a. væskebalancen i kroppen.

Hvis numsen bliver kold, tror kroppen at hele kroppen er i køligere temperatur, derfor skal kroppen nu søge at komme af med væske, så den ikke skader nervecellerne.

Numsen er rodchakra. Når man frygter noget, eller er bange for noget, angående tryghed, hjem og tilhørsforhold, økonomi osv. så kan blodkar sammentrækkes i rodchakra som nu nedkøles af omgivende temperatur, og man vil skulle tisse mere end normalt. (Derfor nogen tisser i bukserne når de skræmmes tilstrækkeligt. De mister simpelthen kontrollen i området og lukkemuskler bliver slappe, og man tisser ukontrolleret.)

Nyrerne er forbundet til væskebalancen i kroppen, og de sidder tæt på Rodchakra. Nyrernes funktion er omfattet af ens psykiske tilstand hvad angår frygt og lign.

Løsninger;

 • Sørg for at analysere psykologiske udfordringer. Skab tryghed osv.
 • Sørg for fysisk varme til bagdelen, så kroppen holder på mere væske.

Man taler for meget
Astma rammer i et område ved halsen/brystkasse.

Hals og brystkasseområdet er også ”Hals-chakra” og ”Hjerte-chakra” samt ”Solar-Plexus”

Når der tales overdrevent i f.eks. diskussioner øges åndedrættet mere end normalt, og der er øget blodtilførsel til disse 3 områder som kan medføre øget væsketab, hvilket fører til astmalignende symptomer.

Overdrevede følelser / personlig forsøg på kontrol kan også være psykiske årsager til astma.

Sørg for rigeligt at drikke, og husk salt også, når der tales overdrevent. (se råd ovenfor).

Stress
I flere undersøgelser er stress forbundet med dannelsen af farlige oxidanter i kroppen, som kan fører til astma. Derfor bør stresshåndtering indgå i behandlingen af astma.

E-vitamin og andre stærke antioxidanter kan nedbringe dannelsen af oxidanter, og dermed have effekt mod astma og andre farlige lidelser.

Længere nede i artiklen er beskrevet at kun blodtype A, statistisk udvikler astma som følge af stress.

Vitamin D og E
Svækkede nyrere kan føre til mangel på optagelse kalium. Hvilket i mange tilfælde skyldes mangel på vitamin D. Vitamin D3 kosttilskud kan øge nyrernes funktion, og gendanne optagelse af kalium viser videnskabelige undersøgelser. 

Flere undersøgelser har undersøgt om mangel på D-vitamin er årsagen til astma, med forskellige resultater. D-Vitamin er blandt de mest vigtige vitaminer for kroppens korrekte funktion og udnyttelse af kalk (calcium) og magnesium som også spiller en rolle i astma. Derfor bør man sikre sig kroppen har nok D-vitamin.

Læs her om D-vitamin her; Solarier er sikre og kan øge D-vitaminniveau 

I næsten alle astmapatienter er der målt lave mængder E-vitamin, og netop E-vitamin er med til at holde betændelse nede i kroppen, og det anbefales at supplement med E-vitamin, og eller inkludere mad i sin kost som er rig på E-vitamin som er med til at afhjælpe og regulere astmalidelsen, ifølge videnskabelige undersøgelser.

 • DET ER αlfa-tocopherol (E-vitamin variant) der skal suppleres med.

 • Gamma-tocopherol (E-vitamin variant i mad) forværrer astma.

E-vitamin varianten gamma-tocopherol findes især i madolier, derfor bør man UNDGÅ alle typer madolier når  man lider af astma.

I USA gav man I 16 uger en høj dosis (1500 I.U. = 1006 mg) E-vitamin (αlfa-tocopherol) om dagen til patienter med mild atopisk astma, hvilket øgede αlfa-tocopherol og sænkede Gamma-tocpherol i kroppen, og forbedrede luftvejene hos patienten.

En undersøgelse i 2016 har påvist at; et foster som har tilstrækkelige mængder E-vitamin til rådighed, viser en større immunitet overfor at udvikle astma igennem hele livet. 

B-vitaminer
I flere artikler på Reddigselv.dk har vi bevist at mangel på B-vitaminer får negativ indflydelse på både slimhinder og fugtighed af kroppen. Dermed har mangel på B-vitaminer forbindelse til væsketab i kroppen. 

Flere kliniske undersøgelser har påvist at astma er i stor forbindelse med mangel på, eller mangel på optagelse af flere typer B-vitaminer, især vitamin B6 og B12 og folsyre som er et slags B-vitamin.

Læs f.eks. Tørre slimhinder kan være en advarsel

Fedtsyrere
Dr. Wallach og Ma Lan beskriver at lidelsen også skyldes manglende optagelse af umættede fedtsyrere (Omega 3 og 9), Manganese og Magnesium, eller blot mangel på disse fra kosten. Tjek for mulig fødevareallergi.

Det er en god ide at få især omega 3 fra fiskeolie som er i topkvalitet, som f.eks. "Krill -Omega 3, antarktisk" fra naturdrogeriet.

Hørfrøolie er også rig på omega 3, men lige med astma er det en dårlig ide at indtage, da hørfrøolie kan indeholde Gamma-tocopherol (E-vitamin variant) som er set forværre astma.

Kosttilskud, vælg de rigtige
LivsEnergi Maxi er et af de stærkeste og mest komplette multivitamin og mineralkosttilskud på markedet, især vitamin B12 er meget stærkt i LivsEnergi Maxi. Desværre skal LivsEnergi Maxi købes hjem fra Sverige, da det ikke er tilladt at sælge i Danmark. 

For at hjælpe tarme med optagelse af næringsstoffer og gendanne nedslidte tarmfingre, kan det anbefales at spise en kapsel "Vækst Enzymer" (plante enzymer) 15 min før hvert hovedmåltid (morgen, middag, aften). Læs f.eks. denne artikel; Plante Enzymer

Hvis der skal suppleres med E-vitamin kan Naturdrogeriets E-vitamin i kapsler kraftigt anbefales, da det kun indeholder alpha-tocopherol, som har effekt mod astma.

MSM(methyl sulfonyl methan) er et naturligt mineral fra grøntsager. MSM har i flere undersøgelser vist at have stærk anti-inflamatorisk effekt, og effekt mod flere typer allergier og endda kræft. MSM kan kun købes til "dyr" men det er samme type til mennesker også.

Fødevareallergi
Det er utrolig vigtigt at tjekke for fødevareallergi som stort set alle har, i større eller mindre grad uden de ved det. Fødevareallergi kan føre til seriøs næringsstofmangel og manglende optagelse af alle slags næringsstoffer (vitaminer, mineraler, fedtsyrer m.fl.) og føre til alle slags lidelser. 

Du kan selv tjekke for fødevareallergi, eller endnu bedre opsøg en ekspert på området som kan give en udspecificeret måling.

Læs her; Tjek for fødevareallergi sådan; Fødevareallergi-test

Blodtyper og astma
Det har vist sig at især blodtype A, og ”ikke-udskiller blodtype O”, ofte har nedsat lungefunktion. 

 • Blodtype O, udvikler mest af alle allergiske lidelser som f.eks. astma.
 • Blodtype A, udvikler mest en stressbaseret astma.
 • Blodtype B har statistisk størst lungefunktion, og udvikler sjældent astma.
 • Blodtype AB, har mindst sandsynlighed for at blive ramt af nogen allergiske lidelser inkl. astma.

En undersøgelse har påvist at allergic rhinitis (høfeber) er I forbindelse med astma, og at lidelserne hyppigere rammer blodtype O ”ikke-udskillere” hos mænd, men ikke hos kvinder.

Blodtyperne rammes mest af alt af lidelse som f.eks. astma når de spiser en kost mod deres blodtype.

Læs mere om blodtyper her; Blodtyper

Urter som kan hjælpe
Flere urter er beskrevet at kunne hjælpe mod astma.

 • Kaprifolier (lonicera caprifolium)
 • Jaborandi (pilocarpus jaborandi)
 • Porre (allium porrum)
 • Hvidløg (allium sativum)

Især ingefær (ginger, Zingiber Officinale) er rapporteret at have stærk beroligende effekt i bl.a. lungemuskulaturen. Ingefær er stærkt betændelsesnedsættende og er en stærk antioxidant. Ingefær benyttes også ved andre allergiske lidelser med stor positiv effekt.

Vi håber denne laange artikel giver inspiration til dem som lider af astma, til at søge alternative løsninger på deres lidelse.

Kilder; 

 • Zoneterapi, - en uddannelsesbog af Jørgen Frydenlund

 • Anti-Oxidative and Anti-Inflammatory Effects of Ginger in Health and Physical Activity: Review of Current Evidence
  Child Growth and Development Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
  Food Security Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
  Department of Community Nutrition, School of Nutrition and Food Science, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran
  Department of Biochemistry, School of Pharmacy, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran

 • Effects of Ginger and Its Constituents on Airway Smooth Muscle Relaxation and Calcium Regulation
  Department of Anesthesiology, Columbia University Medical Center, Columbia University, New York, New York; and
  Barts and The London School of Medicine and Dentistry, Queen Mary University, London, United Kingdom

 • Associations of blood group-related antigens to FEV1, wheezing, and asthma.
  INSERM U169, Villejuif, France. 1996. 
 • (*77) Severe Acute Asthma Exacerbation in Children: A Stepwise Approach for Escalating Therapy in a Pediatric Intensive Care Unit
  Departments of Pediatrics, Anesthesiology, Anatomy & Neurobiology, Division of Critical Care Medicine, University of Tennessee Health Science Center, and Le Bonheur Children's Hospital, Memphis, Tennessee
 • Mild dehydration: a risk factor of broncho-pulmonary disorders?
  Pediatric Clinic, Dortmund, Germany.
 • Hydration in severe acute asthma.
  Department of Clinical Science and Immunology, University of Cape Town, South Africa. 1991.
 • Airway dehydration: a therapeutic target in asthma?
  Departments of Respiratory Medicine, James Connolly Memorial Hospital, Dublin, Ireland. 2002.
 • Vitamin E and the risk of childhood asthma.
  Department of Pediatrics , University of Cincinnati, College of Medicine , Cincinnati , OH , USA.
  Division of Emergency Medicine , Cincinnati Children's Hospital Medical Center , Cincinnati , OH , USA.
  Department of Emergency Medicine , Massachusetts General Hospital, Harvard, Medical School , Boston , MA , USA.
 • Vitamin E and D regulation of allergic asthma immunopathogenesis
  Allergy-Immunology Division, Northwestern University Feinberg School of Medicine, Chicago, IL
 • Natural-source d-α-tocopheryl acetate inhibits oxidant stress and modulates atopic asthma in humans in vivo.
  Division of Allergy, Pulmonary and Critical Care Medicine, Vanderbilt University School of Medicine, Nashville, TN 37232-2650, USA. 2012.
 • Dadamo.com (blodtype information)

 • "Let´s play doctor", af Dr. Wallch

 • Pixabay.com

 

 

comments
November 23, 2016
Support others J. Viktor Fraust

Støt Dansk dyreværn

Dansk dyreværn operere udelukkende på donationer fra godhjertede mennesker. Dansk dyreværn er et sted hvor dyr behandles godt, mens de venter på at få et nyt godt hjem, måske hos dig? "Vi har selv to dejlige katte fra Dansk Dyreværns hjem. Jeg har besøgt…
January 10, 2017
Default Image
Nyttig viden J. Viktor Fraust

KOL kan afhjælpes med vitaminer og andre naturlige midler

A web page that points a browser to a different page after 2 seconds Artiklen er baseret på data fra medicinske databaser, se venligst "kilder;" i bunden af denne artikel. Omkring halvdelen af KOL-tilfælde er primært forårsaget eller aktiveret af bakterie…

Ny videnskab; Kunstige sødemidler fører til psykiske lidelser

Feb 11, 2017 313806
Default Image
Redirection to Reddigselv.dk Længe har vi hørt hvor farlige kunstige sødemidler er. Nu er…

Velkommen

Nov 10, 2016 260720
Default Image
Redirection to Reddigselv.dk Velkommen til Reddigselv.dk. Her finder du relevante og…

Vorter kan fjernes naturligt, uden kirurgi

Dec 06, 2016 228454
Vorter (verruca vulgaris) fjernes ofte kirurgisk, men der findes faktisk flere naturlige…

Kolloid sølv dræber kræftceller på 5 timer

Oct 13, 2016 226848
Default Image
A web page that points a browser to a different page after 2 seconds I 2004 virkede…

Sølv-behandling kan gendanne hele lemmer, organer og nervebaner

Dec 12, 2016 223528
Dette er nok en af de mest interessante artikler vi nogensinde har skrevet. Via en simpel…

Koldsved og nattesved er typisk mangel på et bestemt vitamin, uanset din alder

Feb 14, 2017 223350
Default Image
A web page that points a browser to a different page after 2 seconds Overgangsalder,…

Alvorligt; Kosmisk radioaktiv stråling steget 20% globalt

Nov 24, 2016 219837
Default Image
Redirection to Reddigselv.dk Øget risiko for kræft, cellenedbrydende lidelser og øget…

Kontroversielt; Radongas kan være livsforlængende

Nov 29, 2016 219094
Default Image
Redirection to Reddigselv.dk Kommuner advarer om radon fra undergrunden er farligt for…
Default Image
September 24, 2018

Sukker kan forlænge livet

in Nyttig viden by J. Viktor Fraust
Redirection to Reddigselv.dk Sukker er glukose som er med til at bremse det genetiske ur og dermed forlænge livet, men det kommer an på en række faktorer hvor meget sukker man skal have. Det er vigtigt at fortælle at kroppen selv danner glukose ud fra kosten…

Denne webside bruger cookies for at fungere korrekt. Ved at lukke denne boks godkender du vores persondatapolitik vedrørende brugen af cookies. Læs mere om vores persondatapolitik klik her
This website uses cookies stored on your computer to function correctly. By closing this boks you agree to our personal data politics concerning cookies. Read more about our personal data politics click here

t