Så vigtig er kalk for din krop

A web page that points a browser to a different page after 2 seconds

Kalk beskytter mod kræft, knogleskørhed, depression og mange andre lidelser. Men vi får ofte alt for lidt kalk i den moderne kost som indeholder overflod af fosfor som hindre optagelse af tilstrækkeligt kalk. Kosttilskud med kalk kan hjælpe, men du skal vælge de rigtige og vide hvornår du skal indtage dem.

Medier fortæller vi får nok kalk fra kosten og drikkevandet, men det afhænger af hvilken kost man spiser, om drikkevandet er blødt eller hårdt, hvordan man er mental og ens alder.

I den moderne verden i dag bliver vi let stressede, og så skal kroppen bruge mere kalk end vi faktisk giver den, med negative og farlige lidelser som følge.

For meget fosfor i maden livsfarligt
I 1994 viste en undersøgelse at den alt for høje mængde fosfor i maden er direkte årsag til mindre optagelse af kalk fra kosten, hvilket fører til mangel på kalk hvilket fører til lidelser som kræft, prostatakræft, brystkræft, lungekræft, og især tyktarmskræft, knogleskørhed, gigt, depression, dårlig stress håndtering og faktisk forøgelse af stress. 

Kalk gør f.eks. massen i tarmene mere flytbar for tarmene og forebygger mod forstoppelse, selvom visse kalktyper i kosttilskud omvendt kan give forstoppelse og sure opstød. Derfor vigtigt at vælge det rigtige kosttilskud af kalk. 

Magnesium årsag til kalkmangel ?
I dag tales der om mangel på magnesium snarere end mangel på kalk, men det er et emne som skal forstås dybere, for vi skal bruge mere kalk end magnesium. For meget magnesium kan hindre optagelse af calcium, mangel på magnesium hindre også optagelse af kalk. For meget magnesium vil også give diarre.

Kalk optages bedst når kroppen har rigeligt med D-vitamin, enten fra sollys eller fra kosten, og der er mindst samme mængde eller mere kalk end magnesium og fosfor. For meget fosfor er den største faktor og årsag til mangel på optagelse af kalk.

Kalkfrit vand er meget farligt for kroppen
Vi har tidligere bragt en artikel om vigtigheden af kalk i vores drikkevand. Nu reklameres der for produkter der kan give kalkfrit drikkevand, som er meget dårligt og negativt for helbredet, da kalkfrit vand kan stjæle kalk fra din krop.

Blød kalkfri vand vil også fjerne stort set alle livsvigtige mineraler fra mad som koges i det, har flere undersøgelser konkluderet. 

Blød vand kan dog være godt for huden at bade i, og det er godt for vaskemaskiner osv. men er meget dårligt og farligt at drikke.

Farligt med lav kalkindhold i drikkevand

Koffein og kulsyre er dårligt for kalkbalancen
Kaffe og te som indeholder koffein er med til at øge udskillelsen af kalk fra kroppen, og endda hindre optagelse af ny kalk. Sodavand indeholder kulsyre som i den grad kan reducerer knoglemassen og koste store mængder kalk i kroppen. Det anbefales at drikke kaffe, te og sodavand med tanke på et minimalt forbrug.

Børn optager mest kalk
Småbørn optager op til 60% af kalk fra brystmælk og andre kilder til kalk, fordi deres krop er justeret til at optage mere kalk da de skal bygge skelet som de vokser op. Efter puberteten er optagelsen af kalk Ca. 25% indtil 40 årsalderen hvor kalkoptagelsen statistisk falder med 0,21% pr efterfølgende år. 

Kalk-kosttilskud er nødvendigt for de fleste
Har man helbredsproblemer med f.eks. knogler, led og mentale tilstande så bør man begynde på et godt kosttilskud af kalk som sikre størst mulig optagelse i kroppen. Der er kun få gode kalk-kosttilskud som er særdeles egnede til helbredelse, og dosis skal også være tilpas høj. 

 • Vil man tage kalk og D-vitamin oven på et måltid skal man vælge et kosttilskud med KUN calcium og D3-vitamin. Men her skal der tages en væsentlig stor dosis i forhold til hvor meget fosfor der er i maden man lige har spist ellers optages kalken meget dårligt.

Eksempel;

En hakket oksebøf på 150gr indeholder; (kilde; www.foodcomp.dk)

 • 243 mg fosfor
 • 12 mg calcium (kalk)
 • 26 mg magnesium

100gr grov franskbrød indeholder Ca. samme forkerte forhold mellem fosfor og kalk. Der er Ca. 200% for meget fosfor i de to typer valgte madeksempler, og det scenarie er næsten ens for alle andre madtyper.

Efter eksempel-måltidet vil en tablet på 250 - 500mg calcium-tablet kunne hjælpe på balancen, så der optages kalk nok.

 • Skal man genoprette eller helbrede kroppen med kalk, skal man anvende et produkt som hedder ”Kalcium Cocktail”, som er beskrevet længere nede i artiklen. 

Der bør tages kosttilskud med kalk hvis man;

 • Har knogleskørhed
 • Har gigt og eller leddegigt
 • Er veganer
 • Er laktoseintolerant
 • Har perimenopause og eller postmenopause
 • Er en ammende mor
 • Er på langtidsplejehjem
 • Modtager Kortikosteroid-behandling
 • Har inflammatorisk tarm eller cøliaki
 • Vil forebygge mod lidelser

Problem med kosten
Fosfor er vigtigt for kroppen men det må aldrig være i overflod i forhold til kalk, og det er det i næsten al vores mad. Fosfor i overflod kan hindre optagelse af den smule kalk der er i kosten, hvilket gør kroppens blod syrligt, og får nyrerne til at frigive kalk fra muskler, knogler og led for at holde blodet pH-neutralt. 

Tegn på nyrerne er i gang med at "stjæle" kalk fra kroppen er;

 • Krampende muskler, i første omgang ved øjenlåg
 • Knæklyde fra knogler og led
 • Blødende tandkød
 • Nedbrydning af tænder

Irriterende øjenlåg som "blinker" eller blot kramper af sig selv, er ikke nerver i klemme som mange tror, det er fordi musklerne i øjenlåg er de mindste og derfor de første til at opleve mangel på kalk som nyrerne stjæler. Senere kan man få kramper i benene, noget gravide ofte oplever fordi der stjæles kalk fra mors knogler til at bygge barnets skelet. Mor skal have mere kalk, hvis hendes egen krop skal forblive sund og rask under graviditeten.

Et gammelt udtryk "Det koster en tand for et barn". Mange ændringer sker i kroppen på en gravid som kan have negativ effekt på tænderne. Man ved der sker ændringer i selve knoglerne som holder tænderne, og det kan skyldes kalkmangel.

Optagelsen af kalk formindskes også af for fiberrig kost, for lave niveauer af D-vitamin enten fra for lidt sollys eller en kost som ikke indeholder D-vitamin.

Mentaliteten bestemmer også behovet for kalk
Mennesker er yderst forskellige mentalt hvilket kan have direkte effekt på hvor meget kalk kroppen skal bruge. Er man dagligt negativt stresset bliver kroppens blod oftere syrligt, og der skal bruges kalk for at nedbringe syren. Spiser man et godt måltid med overflod af fosfor mens man er stresset så øges kroppens hang efter kalk efter måltidet, hvilket resultere i endnu mere stress og endnu dårligere stresshåndtering fordi bl.a. hjernen mangler kalk.

Mennesker som inderst inde er mentalt helt rolige og gode til at håndtere stress, har statistisk mindre behov for kalk.

Mennesker som mangler kalk f.eks. pga. forkert kost, bliver med tiden deprimerede og stressede med flere lidelser som følge, fordi hjernen er lidt som en muskel, som skal bruge kalk for ikke at syre til. Syre er bl.a. med til at nedbryde DNA, nerveceller og væv. Kalk er med til at nedbringe syre. 

”Nå der blev han nok sur”, et udtryk som faktisk kan sammensættes med en mand som bliver mentalt rasende hvor kroppen ryster let, hvilket er tegn på kroppen er blevet syrlig som følge af en mental reaktion, som nu skal bruge kalk for at holde kroppen på normalt pH-niveau.

Kalk-kosttilskud giver ikke nyresten
Nyresten er nok lavet af kalk, men det er ofte kalkrester som nyrerne har frigivet fra knoglerne der er årsagen til nyresten. Mangel på kalk i kosten er nærmere årsagen til nyresten, da nyrerne kun ”stjæler” kalk fra knogler osv. når kroppen mangler kalk fra kosten i situationer hvor blodet er for syrligt. 

Kalkmangel og sukkersyge
Der er flere undersøgelser som peger på at mangel på optagelse eller tilstrækkelig indtag af kalk og D-vitamin, kan føre til diabetes type-2, og det er påvist at kosttilskud med kalk, D-vitamin m.fl. kan forebygge mod diabetes type 2.

For meget kalk fra kosttilskud?
Det er anbefalet at supplere sin kost med Ca. 1.000mg kalk om dagen relativt med magnesium, D3-vitamin osv. 

Man bør dagligt indtage Ca. 1.500 – 2.500mg kalk fra kost og kosttilskud tilsammen.

Undersøgelser viser at et kalkindtag på 1.500 – 1.700mg pr. dag ikke har nogen indflydelse på andre mineraler som jern og zink, som nogen tidligere har spekuleret i.

Kosttilskud med kalk
Det er meget nødvendigt at vide hvornår at indtage et kalk-kosttilskud, for tager man det oven på maden kan det ske det slet ikke optages, pga. overflod af fosfor fra kosten. Tages det mellem måltider kan der mangle fosfor. Derfor skal man sætte sig ind i sammensætningen af sit kalk-kosttilskud. 

Mange kosttilskud anvender Calcium Carbonate (kalk karbonat), som kroppen godt kan bruge men ofte giver luft i maven, sure opstød eller faktisk forstoppelse. I kroppen skal Calcium Carbonate først omdannes til elementer og salte kroppen kan bruge.

Effektivt terapeutisk kalk-kosttilskud
Der findes et særdeles effektivt kalk-kosttilskud som hedder ”Kalcium Cocktail”,som er flydende og velsmagende. Kalcium Cocktail anvender en speciel kalktype/kalk-salt fra fosforsyrer (Calcium orthophosphat) og kalk-salte fra citronsyre som begge optages meget let i kroppen, og netop disse typer kalk hindrer direkte optagelse af det farlige radioaktive stof Radium som er årsag til kræft. 

Kalcium Cocktail indeholder korrekte forhold af kalk, magnesium, fosfor, vitamin D3 og endda MSM (methylsulfonylmethan) og over 70+ kolloide mineraler, ekstra zink, bor og kobbermineral, som tilsammen sikre en ganske effektiv optagelse og herefter vedligehold samt reparation af kroppen.

Kalcium Cocktail skal tages mellem måltider, og gerne på tom mave da det indeholder alle elementer til at optages perfekt i kroppen. Kalcium Cocktail er et specielt terapeutisk produkt som har hjulpet mennesker af med knogleskørhed, gigt og andre ledlidelser, og selvsagt vil det også hurtigt hjælpe mennesker med depression og andre mentale problemer.

Pga. de suveræne kalksalte i Kalcium Cocktail forekommer der ingen sure opstød eller luft i maven, da kalksaltene er klar til brug i kroppen med det samme.

Kalcium Cocktail kan købes ved Golden-products i Sverige.

Radium og kræft
Calcium orthophosphat har den egenskab at hindre optagelse af det radioaktive stof ”Radium”, som findes i mad og drikkevand. Radium er sat i forbindelse med kræft og særligt knoglekræft selv i meget små næsten umålbare mængder. Radium lagre sig ofte i knoglerne og er et sædeles effektivt element til at danne knoglekræft og alle andre slags kræfttyper som f.eks. lungekræft, brystkræft og blærekræft. Undersøgelser har vist at især i lande eller områder med drikkevand fra overfladevand i søer eller egne boringer indeholder mest radium. 

Radium er et restprodukt af Uran som f.eks. bruges i atomvåben og atomkræftværker som begge er kilder til global forurening af Radium som dog har aftaget siden 1980 til nu. F.eks. kunne der måles forurening af Radium i Grønland efter atomkraftulykken i Tjernobyl.
 

Kilder til denne artikel; Så vigtig er kalk for din krop, kildereference

comments
November 23, 2016
Support others J. Viktor Fraust

Støt Dansk dyreværn

Dansk dyreværn operere udelukkende på donationer fra godhjertede mennesker. Dansk dyreværn er et sted hvor dyr behandles godt, mens de venter på at få et nyt godt hjem, måske hos dig? "Vi har selv to dejlige katte fra Dansk Dyreværns hjem. Jeg har besøgt…
January 10, 2017
Default Image
Nyttig viden J. Viktor Fraust

KOL kan afhjælpes med vitaminer og andre naturlige midler

A web page that points a browser to a different page after 2 seconds Artiklen er baseret på data fra medicinske databaser, se venligst "kilder;" i bunden af denne artikel. Omkring halvdelen af KOL-tilfælde er primært forårsaget eller aktiveret af bakterie…

Ny videnskab; Kunstige sødemidler fører til psykiske lidelser

Feb 11, 2017 311249
Default Image
Redirection to Reddigselv.dk Længe har vi hørt hvor farlige kunstige sødemidler er. Nu er…

Velkommen

Nov 10, 2016 256145
Default Image
Redirection to Reddigselv.dk Velkommen til Reddigselv.dk. Her finder du relevante og…

Vorter kan fjernes naturligt, uden kirurgi

Dec 06, 2016 225403
Vorter (verruca vulgaris) fjernes ofte kirurgisk, men der findes faktisk flere naturlige…

Kolloid sølv dræber kræftceller på 5 timer

Oct 13, 2016 224359
Default Image
A web page that points a browser to a different page after 2 seconds I 2004 virkede…

Koldsved og nattesved er typisk mangel på et bestemt vitamin, uanset din alder

Feb 14, 2017 220724
Default Image
A web page that points a browser to a different page after 2 seconds Overgangsalder,…

Sølv-behandling kan gendanne hele lemmer, organer og nervebaner

Dec 12, 2016 220479
Dette er nok en af de mest interessante artikler vi nogensinde har skrevet. Via en simpel…

Alvorligt; Kosmisk radioaktiv stråling steget 20% globalt

Nov 24, 2016 217561
Default Image
Redirection to Reddigselv.dk Øget risiko for kræft, cellenedbrydende lidelser og øget…

Kontroversielt; Radongas kan være livsforlængende

Nov 29, 2016 216780
Default Image
Redirection to Reddigselv.dk Kommuner advarer om radon fra undergrunden er farligt for…
Default Image
September 24, 2018

Sukker kan forlænge livet

in Nyttig viden by J. Viktor Fraust
Redirection to Reddigselv.dk Sukker er glukose som er med til at bremse det genetiske ur og dermed forlænge livet, men det kommer an på en række faktorer hvor meget sukker man skal have. Det er vigtigt at fortælle at kroppen selv danner glukose ud fra kosten…

Denne webside bruger cookies for at fungere korrekt. Ved at lukke denne boks godkender du vores persondatapolitik vedrørende brugen af cookies. Læs mere om vores persondatapolitik klik her
This website uses cookies stored on your computer to function correctly. By closing this boks you agree to our personal data politics concerning cookies. Read more about our personal data politics click here

t